Інтенсивність вибухів на території арсеналу в Чернігівській області знизилась – Міноборони

Кількість вибухів на арсеналі під Ічнею знизилася
Фото: mil.gov.ua

Із 6.00 до 12.00 15 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони України в Чернігівській області спостерігалися незначні поодинокі вибухи в осередках тління, повідомили у відомстві.

На території 6-го арсеналу Міноборони України в Чернігівській області станом на 12.00 15 жовтня інтенсивність вибухів істотно знизилася. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Із 6.00 до 12.00 спостерігалися поодинокі вибухи в осередках тління з періодичністю один-два вибухи на годину. Уночі інтенсивність вибухів на технічній території зменшилася у понад п'ять разів порівняно з аналогічним періодом минулої доби. У деякі години не було зафіксовано жодного вибуху", – ідеться в повідомленні.

У ніч на 9 жовтня у районі селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали вибухати боєприпаси на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України. Станом на 10 жовтня евакуйовано 12 500 осіб. Цього самого дня пожежу загасили.

У Службі безпеки України однією з версій причин пожежі називали диверсію. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що диверсія – головна версія, яку розглядає слідство.

Станом на 14 жовтня інтенсивність вибухів на арсеналі боєприпасів під Ічнею в Чернігівській області знизилася.

Після інциденту на 6-му арсеналі президент України Петро Порошенко повідомив, що в Україні протягом 34 місяців буде побудовано 136 сховищ боєприпасів. Він також доручив ввести "системи електронного захисту, системи мінімізації людського фактору на всіх без винятку арсеналах у найкоротші терміни".