Інцидент у Чернігові з прив'язаним до стовпа чоловіком із табличкою "Я ватник": поліція відкрила кримінальне провадження

За 20 хвилин від початку відео поліцейські звільнили чоловіка
Скріншот: Oleksandr Tarnavskyi / Facebook

20 липня у Чернігові до стовпа прив'язали чоловіка з табличкою "Я ватник". У поліції заявили, що відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство, вчинене групою осіб.

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження щодо людей, які прив'язали чоловіка до стовпа у Чернігові з табличкою "Я ватник", повідомив "Громадському радіо" 21 липня спікер поліції Чернігова Сергій Бриль.

За його словами, провадження зареєстрували за статтею про хуліганство, вчинене групою осіб.

Бриль додав, що правоохоронці встановлюють учасників інциденту.

Сам потерпілий, за словами речника поліції, відмовився писати заяву. "Пояснень конкретних людина не надала, посилаючись на те, що він попросив, щоб його прив'язали", – сказав Бриль.

20 липня у Чернігові до стовпа прив'язали чоловіка з табличкою "Я ватник". Пряму трансляцію інциденту розмістив у Facebook активіст Олександр Тарнавський.

"Цей чоловік відсидів 10 років за зґвалтування, вийшов, поліція його вже затримала за те, що він розбив пам'ятник Героям Небесної сотні. Він проситься в Росію ось прямо тепер...  І от якісь добрі люди його прив'язали, вказали на табличці, що він ватник, що він опущений і зіпсував стелу Небесної сотні. І прохання знизу: плюнути йому в обличчя", – заявив ведучий стріму.

За 20 хвилин від початку відео поліцейські звільнили чоловіка.