Белько, який погрожував підірвати міст у Києві, пошкодив поліцейський квадрокоптер

Вибухонебезпечних предметів у чоловіка не було
Фото: Поліція Києва / Facebook

За словами голови управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, правоохоронці вивчали ситуацію на мосту Метро в Києві, який погрожував підірвати колишній військовий Олексій Белько, із квадрокоптера, проте чоловік пошкодив його.

Колишній військовий, учасник АТО Олексій Белько, якого сьогодні було затримано після погроз підірвати міст Метро в Києві, пошкодив поліцейський квадрокоптер. Про це розповів голова управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Коли місце події вивчали з квадрокоптера, він із мисливської зброї пошкодив один наш квадрокоптер, який потім упав у річку", – заявив Крищенко.

18 вересня в поліції повідомили, що невідомий чоловік на мосту Метро в Києві стріляв у повітря і погрожував підірвати цей міст, а також держустанови. Рух авто та поїздів перекрили, поліція проводила спецоперацію. Слідчі кваліфікували інцидент як підготовку до теракту.

За даними ЗМІ, чоловік, який погрожував підірвати міст, – 42-річний уродженець Фороса, розташованого в анексованому Росією Криму, Олексій Белько. Джерела розповіли виданню "theБабель", що в червні 2019 року Белько добровільно здав у Деснянське райуправління поліції Києва 1 кг вибухівки та 88 набоїв. Він заявив, що виявив її "у сейфі в селі в Чернігівській області".

Як пише "Українська правда" з посиланням на джерела у правоохоронних органах, станом на червень 2019 року в Белька було звання старшого сержанта, він був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку військової частини А3628 у Броварах Київської області.

26 червня суд визнав Белька винним у самовільному залишенні військової частини, призначивши йому покарання у вигляді семи днів арешту із триманням на гауптвахті. За даними видання, наразі Белька звільнено з військової частини.

Пізніше його затримали. Вибухонебезпечних предметів у чоловіка не було.