Масі Найєм заявив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою

Найєм: Якби одразу провели експертизу, то стало б зрозуміло, що це – промисловий прекурсор або кустарно виготовлений
Фото: Masi Nayyem / Facebook

Оперативному проведенню експертизи рідини, якою облили співробітницю міськради Херсона Катерину Гандзюк, і, відповідно, швидкому встановленню виконавця злочину завадило те, що не було постанови суду, заявив юрист Масі Найєм.

Співробітницю міськради Херсона Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив юрист та знайомий потерпілої Масі Найєм.

"Тільки зараз установили, що облили Катю концентрованою сірчаною кислотою. Якби одразу провели експертизу, то стало б зрозуміло, що це – промисловий прекурсор або кустарно виготовлений. І, відповідно, [могли б] знайти виконавця. Це не було зроблено за збігом різних обставин. Одна з них – для проведення експертизи потрібна постанова суду", – повідомив Найєм, який зараз перебуває у Херсоні.

Напад на Гандзюк стався вранці 31 липня в Херсоні. Після нападу в поліції заявили, що на потерпілу линули якусь рідину, попередньо кислоту, проте яку саме – правоохоронці не уточнили.

Спочатку правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство", але пізніше змінили кваліфікацію злочину на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого". Поліція опублікувала відео з імовірним злочинцем.

Чиновницю доправили до лікарні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла. Кислота потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око. Її стан на сьогодні оцінюють як стабільно важкий.

Масі Найєм припустив, що напад було зроблено "на замовлення місцевих проросійських сил типу гопника Кирила Стремоусова". Громадський активіст Стремоусов входить до Соціалістичної партії України.

За інформацією видання "День", найімовірнішою причиною нападу вважають публічну діяльність Гандзюк.