Мін'юст і МВС підтвердили загибель підозрюваного в організації замаху на Чорновол

На Чорновол напали в грудні 2013 року
Фото: Александр Сенько / Facebook

Заарештованого у справі про напад на журналіста й політика Тетяну Чорновол Олега Нетребка знайдено повішеним в ізоляторі тимчасового утримання МВС України.

Інформація про загибель Олега Нетребка, імовірного організатора нападу на активіста Євромайдану, журналіста, нині депутата Верховної Ради від "Народного фронту" Тетяну Чорновол, відповідає дійсності. Про це агентству "Українські новини" заявив прес-секретар заступника міністра юстиції із пенітенціарної системи Юрій Маслак.

Кількома годинами раніше позафракційний народний депутат Віталій Купрій повідомив, що Нетребка "повісили в СІЗО".

"Він знайдений повішеним не в СІЗО, а в ізоляторі тимчасового утримання Міністерства внутрішніх справ", – уточнив Маслак.

За його словами, у Лук'янівському СІЗО Нетребко перебував один день – з 12 до 13 травня – після екстрадиції з Білорусі. Місце подальшого утримання підозрюваного визначила Генеральна прокуратура, сказав представник Мін'юсту.

Загибель Нетребка підтвердив в інтерв'ю "Українській правді" речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко. За його словами, обставини події буде розслідувати прокуратура.

Чорновол побили в ніч на 25 грудня 2013 року на Бориспільському шосе недалеко від Києва. Вона дістала численні травми, кілька тижнів провела в лікарні.

Незабаром після інциденту було затримано п'ятьох осіб. Двом із них інкримінували хуліганство та умисне завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Організатором нападу на Чорновол правоохоронці назвали кримінального авторитета із Дніпродзержинська (нині Кам'янське) Дніпропетровської області Олега Нетребка.

Його було затримано в Мінську в січні 2017 року. У травні Нетребко був екстрадований в Україну і заарештований Печерським судом Києва на 60 діб.