Мосійчук заявив, що Окуєву було вбито пострілом у голову

Поряд з Окуєвою був її чоловік Адам Осмаєв
Фото: Amina Okueva / Facebook

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що напередодні вбивства ветерана антитерористичної операції і громадського активіста Аміни Окуєвої він домовлявся з нею про зустріч.

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що український доброволець Аміна Окуєва загинула від пострілу в голову. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Стало відомо про вбивство моєї помічниці, прес-секретаря батальйону імені Джохара Дудаєва Аміни Окуєвої. Її вбили пострілом у голову. Це сталося під Києвом. Учора ми списувалися – домовлялися з нею про зустріч. Аміна до мене не доїхала..." – написав Мосійчук.

Сьогодні ввечері ветеран антитерористичної операції і громадський активіст Окуєва загинула внаслідок замаху. Її чоловік, український військовослужбовець Адам Осмаєв, дістав поранення, але загрози його життю немає.

1 червня в Києві злочинець, який видавав себе за журналіста, скоїв замах на добровольців, поранив Осмаєва, але Окуєва у відповідь кілька разів вистрілила в нападника. Той дістав поранення.

Повідомляли, що кілер прибув в Україну з Брянської області Росії. Із собою в нього були документи громадянина України Олександра Дакара 1958 року народження. За даними ЗМІ, напад скоїв чеченський кілер із Санкт-Петербурга Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько Дінго.

Мосійчук зараз сам перебуває в лікарні – він постраждав унаслідок вибуху, який стався 25 жовтня біля офісу телеканала "Еспресо" в Києві.

Першою жертвою став охоронець Мосійчука Руслан Кушнір, другою – підполковник МВС у відставці Михайло Морміль.

Поранення, крім Мосійчука, дістали політолог Віталій Бала і жінка, яка поверталася додому з роботи.