НАБУ викрило корупційну схему на 20 млн грн у філії "Укрзалізниці"

НАБУ розслідує майже 20 справ про корупційні схеми в "Укрзалізниці"
Фото: nabu.gov.ua

Службові особи держпідприємства "Укрзалізничпостач" вступили у змову з представниками одного з приватних підприємств та закупили металеву продукцію за завищеними цінами, розповіли в Національному антикорупційному бюро України.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 1 листопада повідомили про підозру чотирьох осіб у заволодінні понад 20 млн грн державного підприємства "Укрзалізничпостач", яке є філією ПАТ "Укрзалізниця". Про це поінформувала прес-служба НАБУ.

За версією слідства, у 2014 році службові особи держпідприємства "вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір поставити метизну продукцію для потреб "Укрзалізниці".

"За домовленістю обраному ТОВ допомогли перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові", – розповіли в агентстві.

Серед підозрюваних – заступник директора та начальник управління закупівельних процедур ДП "Укрзалізничпостач", а також директор підприємства-постачальника і фінансовий директор групи компаній, до якої входило підприємство-постачальник.

Наразі триває досудове розслідування. Детективи НАБУ "встановлюють місцезнаходження ще однієї особи, імовірно, причетної до вчинення злочину".

Розслідування ведуть із липня 2016 року. Загалом у роботі детективів НАБУ майже 20 кримінальних проваджень щодо викриття корупційних схем в "Укрзалізниці".

У серпні міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що правоохоронці розслідують приблизно 90 кримінальних проваджень за фактами розтрати та зловживання службовим становищем керівництвом "Укрзалізниці".