Над Калинівкою відкрили повітряний простір – ДСНС

Повітряний простір над Калинівкою з 26 вересня було закрито в радіусі 50 км від зони загоряння
Фото: pixabay.com

Сапери продовжують розмінувати п'ятикілометрову зону навколо складу з боєприпасами в Калинівці Вінницької області, зазначили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

З 10 жовтня над місцем вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області дозволено відновити польоти. Про це повідомили у прес-центрі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7.00 10 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. Відкрито рух повітряного транспорту", – прокоментували ситуацію у відомстві.

Розмінування п'ятикілометрової зони навколо складу боєприпасів станом на 7.00 10 жовтня триває, зазначили у відомстві.

Увечері 26 вересня на арсеналі Збройних сил України у Калинівці під Вінницею почали вибухати снаряди. На складі було 83 тис. тонн боєприпасів.

Після цього евакуювали 30 тис. місцевих жителів, усі вони пізніше повернулися додому. У зоні вибухів перекрили повітряний простір і змінили графік руху поїздів.

Постраждало двоє людей, ніхто не загинув.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, НП сталася через "зовнішню причину". Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії.