Незаконно заволоділи 131 млн грн. Суд обрав запобіжний захід для посадовця одеської мерії

За версією слідства, отримані від придбання нерухомості кошти власники фірми вивели та легалізували через низку фірм

Фото: depositphotos.com

2016 року Одеська міськрада викупила за 146 млн грн у приватної компанії нежитлові споруди з метою розширення території кладовища. Як установили детективи Національного бюро розслідувань України, реальна вартість землі становила приблизно 15 млн грн.

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід для керівниці одного з департаментів Одеської міської ради, вона є однією з чотирьох фігурантів у справі про завдання збитків у розмірі 131 млн грн територіальній громаді Одеси, про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook 18 червня.

Підозрювана може вийти під заставу в розмірі 630 600 грн. На неї також покладено низку процесуальних обов'язків. До керівника одного з департаментів слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4,8 млн грн, до керівника постійної комісії, депутата місцевої ради – заставу в розмірі 10 млн грн, до засновника приватної компанії – майже 7 млн грн застави, зазначено в повідомленні.

Як встановило слідство, 2016 року Одеська міськрада викупила у приватної компанії нежитлові будівлі площею понад 6 тис. м&³2;, які було роташовано на 141 га землі, з метою розширення території кладовища.

Ціна нерухомості за підсумками оцінювання 2016 року становила понад 146 млн грн.

"Проте експертиза, яка була проведена державною спеціалізованою експертною установою в межах розслідування НАБУ та САП, встановила, що її реальна вартість на той момент складала близько 15 млн грн, тобто ціна була безпідставно завищена фактично в 10 разів", – зазначають у САП.

Отримані комерційною структурою кошти внаслідок реалізації цієї схеми власники фірми вивели й легалізували через низку фірм.