"Пенсіонер, ветеран МВС, прослужив усе життя державі". Львівський суддя пояснив, чому не оштрафував водія, якого двічі за вечір зупинили п'яним

Рудаков: За нього клопотала громада
Скріншот: Zaxid.net

Тест на алкоголь засвідчив наявність в організмі автомобіліста 1,53 проміле за допустимої норми 0,2 проміле, але суддя Сихівського районного суду Львова Ігор Рудаков не оштрафував його і відпустив на поруки.

Суддя Сихівського районного суду Львова Ігор Рудаков припинив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності волонтера Степана Панчука, якого двічі протягом вечора виявили за кермом автомобіля у нетверезому стані. Про це повідомляє Zaxid.net.

Результат тесту на наявність в організмі алкоголю засвідчив 1,53 проміле за допустимої норми 0,2 проміле. Суддя не став застосовувати до автомобіліста передбачений законом штраф у розмірі 10,2 тис. грн, не позбавив його прав і віддав на поруки громадській організації.

Виданню суддя заявив, що "у цьому випадку враховували ступінь усіх обставин".

"Як я пам'ятаю, це начебто ветеран МВС. Тобто пенсіонер і ветеран. Він прослужив усе життя державі. Окрім того, він займав ще й активну громадську позицію, за нього клопотала громада", – сказав Рудаков.

У керуванні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння волонтера Панчука двічі викрили 1 серпня у Львові.