Побиття координатора Партії Шарія в Харкові перекваліфікували на замах на вбивство

Роженко потрапив у лікарню із черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм і ранами м'яких тканин обличчя й голови
Фото: newsroom.kh.ua

Після нападу на координатора Партії Шарія в Харкові Микиту Роженка поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство", але потім перекваліфікувала правопорушення замах на умисне вбивство.

Харківська поліція поінформувала 6 липня про перекваліфікацію кримінального правопорушення, відкритого за фактом нападу на "представника однієї з політичних партій".

У повідомленні не зазначено назви партії та прізвища потерпілого, але з обставин справи випливає, що йдеться про координатора Партії Шарія в Харкові Микиту Роженка.

Поліція нагадала, що двоє невідомих напали на 28-річного Роженка вночі 25 червня на вулиці Весніна в Харкові і заподіяли йому тілесних ушкоджень. Спочатку правоохоронці кваліфікували цю подію за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), але потім перекваліфікували на ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство). Тепер зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Розслідує злочин слідче управління Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Правоохоронці розглядають кілька версій нападу: з хуліганських мотивів, у зв'язку з політичною та професійною діяльністю потерпілого.

Відразу після нападу поліція повідомила, що Роженка госпіталізували із черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм і ранами м'яких тканин обличчя й голови. Лідер партії, блогер Анатолій Шарій заявив, що Роженка били битами.

За інформацією Шарія, за дві години до нападу Роженко звернувся в поліцію із заявою про погрози з боку "Національного корпусу". У партії свою причетність до нападу заперечували. Лідер харківської організації "Національного корпусу" Костянтин Немічев заявив NewsRoom, що Роженка не знає і вперше побачив його фотографію в соціальних мережах.