Поліцейському з Кагарлика, підозрюваному у зґвалтуванні, обрали запобіжний захід

Одного з підозрюваних заарештували
Фото: hromadske.ua

Суд відправив експоліцейського з Кагарлика Сергія Сулиму під арешт. Той не визнав своєї провини у знущаннях із жінки.

Голосіївський районний суд Києва 26 травня обрав запобіжний захід для колишнього оперуповноваженого відділу поліції в Кагарлику Київської області Сергія Сулими, якого підозрюють у побитті та зґвалтуванні жінки. Про це повідомляє hromadske.

Сулиму взяли під варту на 60 діб (до 22 липня) без права внесення застави.

Засідання проводили в закритому режимі. Про це клопотав адвокат підозрюваного, якого підтримав прокурор.

Експоліцейський під час засідання заявив, що не визнає своєї провини.

Як стало відомо під час суду, у Сулими є семимісячна дитина.

25 травня Держбюро розслідувань затримало двох співробітників Кагарлицького відділу поліції, яких підозрюють у катуваннях та зґвалтуванні жінки, а також у тортурах чоловіка.

За даними слідства, у ніч із 23-го на 24 травня правоохоронці у своєму службовому кабінеті побили й кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали у відділення поліції як свідка. Окрім того, правоохоронці побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення, погрожували йому зґвалтуванням, ставили на коліна, били кийками по голові, надівали протигаз і стріляли з табельної зброї над головою.

Поліцейських Миколу Кузіва і Сергія Сулиму звільнили з органів, їм оголосили підозри. Кримінальне провадження відкрили за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо воно супроводжувалося насильством).

Очільник Нацполіції Ігор Клименко усунув від виконання обов'язків керівництво Кагарлицького відділу поліції, розформував підрозділ, а всіх співробітників відправив на переатестацію.