Поліція повідомила, що встановила особи кількох людей, причетних до нападу на журналіста Макарюка

Із Макарюком не дозволяють спілкуватися лікарі
Фото: 24tv.ua

В оператора харківської служби новин "Вісті" Вадима Макарюка поки немає статусу потерпілого, оскільки через стан здоров'я слідчі не змогли з ним поспілкуватися, повідомили в поліції.

Поліція встановила особи кількох людей, що напали на оператора харківської служби новин "Вісті" Вадима Макарюка 7 червня. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" 19 червня повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області.

"Особи кількох нападників установлено. Слідство збирає доказову базу для обґрунтованого вручення їм підозри", – повідомили в пресслужбі.

Водночас у Макарюка поки немає статусу потерпілого, оскільки через стан здоров'я слідчі не змогли з ним поспілкуватися.

"Офіційний статус потерпілого в цій справі є у цивільної дружини Макарюка. Самого Макарюка поки що ні допитати, ні визнати потерпілим слідство не може – із ним не дозволяють спілкуватися лікарі", – сказали в поліції.

Загалом у справі допитали понад 100 осіб, призначено вісім експертиз.

7 червня в Харкові на території торгового центру "Барабашово" стався конфлікт навколо магазину, який орендує підприємець – ветеран АТО. Загалом постраждало дев'ять осіб.

Під час зйомки інциденту побили оператора "24 каналу" Вадима Макарюка. Унаслідок крововиливу в мозок у нього стався інсульт. Потерпілого доправили в реанімацію.

Поліція розслідує справу за трьома статтями, зокрема і про перешкоджання роботі журналіста. Максимальне покарання передбачає до 10 років позбавлення волі.

В адміністрації торгового центру заявляли, що група представників "Національного корпусу" захопила магазин, а один із них відкрив стрілянину. У "Нацкорпусі" спростували цю інформацію.

10 червня начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж повідомив, що правоохоронці встановили двох осіб, які "активно діяли" проти журналіста Макарюка.

12 червня харків'янину Сергію Козлюку оголосили підозру у справі про напад на Макарюка. Йому інкримінують скоєння злочинів за статтями "перешкоджання професійній діяльності журналістів", "хуліганство" і "насильство стосовно журналіста" Кримінального кодексу України. Суд відправив його під цілодобовий домашній арешт до 10 серпня. Підозрюваний під час засідання заявив, що не вважає себе винним у побитті журналіста, але визнав, що стріляв у його бік зі стартового пістолета. Також він повідомив, що не має стосунку до партії "Національний корпус".