Поліція просить суд оштрафувати і позбавити водійських прав екс-посла України у США Моцика

Моцик із 2010-го до 2015 року обіймав посаду надзвичайного і повноважного посла України у США
Фото: usa.mfa.gov.ua

У ніч на 25 серпня на площі Шевченка в Києві співробітники патрульної поліції через порушення правил дорожнього руху зупинили Ford Kuga, за кермом якого у стані алкогольного сп'яніння перебував колишній посол України у США Олександр Моцик. Йому може загрожувати штраф у розмірі 10 тис. грн і позбавлення водійських прав.

Патрульна поліція просить суд оштрафувати на 10 тис. грн і позбавити водійських прав колишнього посла України у США Олександра Моцика, якого в ніч на 25 серпня зупинили п'яним за кермом у Києві. Про це "Українським новинам" повідомили в поліції.

Автомобіль Моцика їхав по колу на площі Шевченка проти руху. За словами правоохоронців, у водія Ford Kuga були явні ознаки алкогольного сп'яніння, проте на камеру Моцик став заперечувати, що вживав спиртне. Йому запропонували пройти тест або поїхати на медичний огляд, але він відмовився.

Щодо дипломата було складено протокол про вчинення правопорушення за статтею Кодексу про адміністративні правопорушення "керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції".

Протокол передано до суду.

Моцик із 2010-го до 2015 року обіймав посаду надзвичайного і повноважного посла України у США.

У 2016 році він увійшов у політичну підгрупу тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі.