Поліція викрила шахраїв, які заробили 5 млн грн на "унікальній системі схуднення"

Шахраї пропонували купити прилад для нібито корекції фігури
Фото: npu.gov.ua

Жертвами шахраїв, які вдавали із себе досвідчених лікарів, стало приблизно 250 громадян України, заявили у поліції.

Правоохоронці затримали групу з чотирьох осіб, які продавали нібито унікальний апарат для схуднення, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Підозрювані вдавали із себе лікарів із великим досвідом і нав'язували придбання персонального пристрою для ефективного схуднення. Водночас вартість пристрою було завищено у кілька десятків разів.

"На "унікальній" моделі схуднення зловмисники встигли заробити значні суми грошей. Так, в одному з випадків потерпілий перевів на рахунок зловмисників понад 600 тис. грн. Загалом сума прибутків злочинної групи сягає близько 5 млн грн, а жертвами від їх дій стали близько 250 громадян", – сказано в повідомленні.

За даними поліції, зловмисники створили інтернет-сайт.

"Міжнародні центри інноваційних технологій нібито розміщувалися в Києві та Одесі, і там надавалися послуги щодо корекції фігури. У той же час їх "офіс" розміщувався в орендованому підвальному приміщенні", – додали у прес-службі.

У поліції зазначають, що підозрювані також змушували потерпілих протягом тривалого часу перераховувати на свої банківські рахунки значні суми грошей.

"Вони під виглядом працівників державних контролюючих органів вимагали у клієнтів гроші за "вирішення проблем", які виникли у потерпілих через використання ними придбаного обладнання", – зазначили правоохоронці.

Членам групи повідомили про підозру у ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.