Порошенко про вибух біля телеканала "Еспресо": Рішуче вимагаю якнайшвидше розкрити цей кривавий і жорстокий злочин

Порошенко: Щиро бажаю одужання пораненим
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих унаслідок вибуху біля телеканала "Еспресо".

Українські правоохоронці мають якомога швидше розкрити злочин, який стався увечері 25 жовтня біля будівлі телеканала "Еспресо" у Києві, написав президент України Петро Порошенко на сторінці у Facebook.

"Висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих унаслідок вибуху біля телеканала "Еспресо". Щиро бажаю одужання пораненим. Рішуче вимагаю від правоохоронців якнайшвидше розкрити цей кривавий і жорстокий злочин", – зазначив він.

Увечері 25 жовтня на вулиці Адама Міцкевича у Києві біля телеканала "Еспресо" стався вибух. Кримінальну справу відкрили за статтею "теракт"слідство веде СБУ.

Народний депутат від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів, що за 20 хвилин до закінчення ефіру, в якому брав участь Мосійчук, невідомий залишив біля будівлі телеканала скутер із вибуховим пристроєм. Його привели у дію дистанційно.

Першою жертвою вибуху став охоронець нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Поранення дістали Мосійчук і політолог Віталій Бала. Їх прооперували.

Другою жертвою став 36-річний перехожий Михайло Морміль, який помер у 17-й лікарні.

За словами лікарів, стан Мосійчука важкий, найбільше постраждали кінцівки і м'які тканини.