Правоохоронці затримали громадянина РФ, який напав на нардепа Купрія

Правоохоронці знайшли авто, на якому нападники втекли після нападу на Купрія
Фото: kv.npu.gov.ua

Одним із нападників на позафракційного нардепа Віталія Купрія виявився 23-річний житель іншої країни, який має посвідку на проживання в Україні, повідомили в поліції Київської області. Депутат розповів, що під час нападу в чоловіка вирвали сумку, у якій були документи на ім'я Руслана Хажмурзаєва і водійське посвідчення, видане в Чечні.

Поліція затримала одного з чоловіків, які 16 серпня напали під Києвом на позафракційного нардепа Віталія Купрія. Про це повідомила пресслужба поліції Київської області у Facebook.

"Зловмисником виявився 23-річний житель іншої держави, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні", – зазначили у пресслужбі.

На опублікованому правоохоронцями документі зазначено, що в затриманого російське громадянство.

Фото: kv.npu.gov.ua

Поліцейські також знайшли машину з іноземною реєстрацією, на якій нападники втекли після інциденту. Авто вилучили як речовий доказ.

За фактом нападу на нардепа правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

16 серпня Купрій заявив, що невідомі напали на нього біля житлового комплексу в Гостомелі. Його оббризкали з балончика й облили речовиною з різким запахом, імовірно, фекаліями. Нардеп звинуватив в організації нападу на нього головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Після нападу поліція оголосила план "Перехоплення".

Купрій повідомив у Facebook, що під час бійки охорона житлового комплексу в Гостомелі, де він живе, зірвала з одного з нападників сумку. У ній були документи на ім'я Руслана Хажмурзаєва, водійське посвідчення, видане в Чечні, і банківські картки (зокрема "Россельхозбанка"), розповів депутат в іншому відео.