Під час обшуку в директора "Спецтехноекспорту" вилучили $120 тис. – Генпрокуратура

Гроші виявили під час обшуку
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

За інформацією Генеральної прокуратури України, посадові особи державного зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт" вивели через фіктивні підприємства 198 млн грн державних коштів.

Під час обшуку за місцем проживання директора державного зовнішньоторговельного підприємства (ДЗТП) "Спецтехноекспорт" було вилучено $120 тис. Про це повідомляють у Facebook Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Кримінальне провадження Державна фіскальна служба (ДФС) під процесуальним керівництвом ГПУ відкрила за фактом розтрати посадовими особами ДЗТП державних коштів на суму 198 млн грн шляхом виведення коштів через фіктивні підприємства.

У межах розслідування провели обшуки у приміщеннях "Спецтехноекспорту" і за місцем проживання директора та бухгалтера підприємства.

Як ідеться на офіційному сайті "Спецтехноекспорту", підприємство спеціалізується на експорті та імпорті новітньої зброї, військової продукції і технологій, а також техніки спеціального призначення. Очолює "Спецтехноекспорт" Павло Барбул.

Сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки на одному з держпідприємств концерну "Укроборонпром" 27 жовтня пройшли, "незважаючи на серйозний опір". Обшуки проводила Генпрокуратура спільно з ДФС.

У серпні "Економічна правда" опублікувала лист Державної аудиторської служби на адресу Мінекономрозвитку. У ньому йшлося, що протягом 2014–2016 років у плановому порядку було проведено державні фінансові аудити і ревізії діяльності 12 підприємств "Укроборонпрому", під час яких виявили факти фінансових порушень та неефективного управління ресурсами на 557,8 млн грн.