Генпрокуратура проводить обшуки у представників партії Клименка

Клименко очолив партію "Успішна країна" у грудні 2015 року
Фото: Олександр Клименко / Facebook

Сьогодні слідчі Головної військової прокуратури України проводять обшук у житлових приміщеннях представників політичної партії колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка "Успішна країна".

Слідчі Головної військової прокуратури України проводять обшуки за місцем проживання осіб, причетних до схеми легалізації грошей колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії "Успішна країна" проводять "із метою отримання доказів незаконної легалізації коштів", зазначили у відомстві.

Екс-голову Державної податкової служби України та міністра доходів і зборів України Клименка підозрюють в участі в організованій екс-президентом України Віктором Януковичем злочинній організації, у скоєнні в її складі тяжкого злочину. За даними Генпрокуратури, він завдав державі збитків у особливо великих розмірах.

Міністром доходів і зборів в уряді Миколи Азарова Клименко був із грудня 2012-го до 27 лютого 2014 року. Зараз він перебуває в міжнародному розшуку. Йому інкримінують зловживання владою та службовим становищем, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Клименко очолив партію "Успішна країна" у грудні 2015 року.

24 травня 2017 року в 15 областях України проводили одночасно 454 обшуки в межах кримінального провадження щодо колишніх чиновників податкових адміністрацій, яких підозрюють у причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків – "податкових майданчиків". Матіос заявив, що за схемою стояв Клименко.

14 липня військова прокуратура проводила обшуки у 183 приміщеннях, які, за даними силовиків, належать Клименку. Обшуки проводили, зокрема, у редакції "Радио Вести".

Головний військовий прокурор України Анатолія Матіос повідомив, що Клименко вивів у офшори з державного бюджету $12 млрд і придбав на них бізнес і нерухомість по всій Україні.