Прокуратура передала ПАТ "Укрзалізниця" тисячу вагонів Клименка – Матіос

За словами Матіоса, Клименко з 2013 року отримував дохід від використання тисячі напіввагонів у розмірі від 10 до 12 млн грн щомісяця
Фото: Анатолій Матіос / Facebook

Імовірний дохід "Укрзалізниці" від використання напіввагонів, що належать компанії екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, становитиме приблизно 150 млн грн на рік, заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що прокуратура за рішенням Печерського районного суду Києва передала у користування ПАТ "Укрзалізниця" тисячу напіввагонів, що належать компаніям групи Unison, пов'язаної з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком, передає кореспондент "ГОРДОН".

Про це Матіос заявив на спільному брифінгу з головою "Укрзалізниці" Войцехом Балчуном 4 серпня.

За словами Матіоса, Клименко з 2013 року отримував дохід від використання цих напіввагонів у розмірі від 10 до 12 млн грн щомісяця.

Він також повідомив, що вартість цих вагонів становить приблизно $40 млрд.

"Головна військова прокуратура за рішенням Печерського районного суду передала тисячу заарештованих, затриманих Державною прикордонною службою та митними органами України залізничних напіввагонів, це найдефіцитніший товар на "Укрзалізниці", який належить Unison Group", – заявив Матіос.

Матіос підкреслив, що відповідне рішення ухвалили до моменту остаточного вироку у справі Клименка та до судового рішення про конфіскацію вагонів.

"Ці вагони не будуть простоювати", – сказав Матіос. За його словами, імовірний дохід "Укрзалізниці" від використання напіввагонів становитиме приблизно 150 млн грн на рік.

14 липня Матіос заявляв, що кошти від експлуатації тисячі залізничних вагонів Клименко спрямовував на фінансування медіа-холдингу "Вести".

28 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що за рішеннями судів арештовано майно підозрюваних у справі "податкових майданчиків" на суму 900 млн грн. Підозру оголосили 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам Клименко. Під вартою залишається дев'ять осіб, ще 18 перебувають під заставою на загальну суму 59 млн грн.

24 травня в 15 областях України проводили одночасно 454 обшуки в межах кримінального провадження щодо колишніх чиновників податкових адміністрацій, яких підозрюють у причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків – "податкових майданчиків". Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за схемою стояв екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко, який перебуває в міжнародному розшуку.

14 липня військова прокуратура проводила обшуки в 183 приміщеннях, які, за даними силовиків, належать Клименкові. Обшуки проводили, зокрема, у редакції "Радио Вести".

Головний військовий прокурор повідомив, що Клименко вивів в офшори з державного бюджету $12 млрд і придбав на них бізнес і нерухомість по всій Україні.

Сам екс-міністр спростував інформацію про обшуки у своїх компаніях.

Міністром доходів і зборів в уряді Миколи Азарова Клименко був із грудня 2012-го до 27 лютого 2014 року. Наразі він перебуває в міжнародному розшуку. Йому інкримінують зловживання владою та службовим становищем, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.