У "Гулівері" у Києві під час обшуків виявили секретний офіс Клименка

Для недопущення знищення офісу банку Клименка в "Гулівері" було задіяно спецпризначенців КОРД, заявив Матіос
Фото: Оксана Омельченко / Facebook

Інформацію із серверів в офісі банку групи компаній Unison, що належить сім'ї екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який розташований у ТЦ "Гулівер" у Києві, перевіряють фахівці.

Правоохоронці виявили секретний офіс із документацією компаній колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка в бізнес-центрі "Гулівер" у Києві, заявив на спільному з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Брифінг транслював телеканал "112 Україна".

За його словами, у "Гулівері" було розташовано таємний офіс банку, що обслуговував групу компаній Unison, яка належить сім'ї Клименка.

"Для недопущення знищення таємного офісу банку Unison, де зараз встановлено величезну кількість документів, величезну кількість серверного обладнання, яке обслуговувало всю медіа-імперію і підприємства Клименка, було задіяно спецпризначенців КОРД", – повідомив він.

Матіос також заявив, що обшуки 14 липня проходять також у адвокатів екс-міністра. Водночас, за його словами, правоохоронцям удалося припинити виїзд основних фігурантів справи до анексованого Росією Криму. Він не назвав імен підозрюваних, проте повідомив, що багатьох із них затримано.

За словами військового прокурора, фахівці вже почали вивчати інформацію із серверів, вилучених в офісі у столичному торговому центрі "Гулівер".

Клименко вивів в офшори з державного бюджету $12 млрд і придбав на них бізнес і нерухомість по всій Україні, повідомив Матіос 14 липня. Цього дня військова прокуратура проводить обшуки у 183 приміщеннях, що належать Клименку, зокрема в торговому центрі "Гулівер".

Видання "Вести", яке входить до медіа-холдингу Клименка, повідомило, що з обшуками до них прийшли представники Національної поліції та військової прокуратури. Роботу редакції заблоковано.