Силовики приїхали на обшуки у ТЦ "Гулівер" в Києві на бронетехніці. Фоторепортаж

Обшуки проводять у столичному ТЦ "Гулівер"
Фото: Оксана Омельченко / Facebook

Сьогодні видання "Вести" написало, що з обшуками до них прийшли представники Національної поліції та військової прокуратури. Роботу редакції заблоковано. Військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що прокуратура проводить обшуки у 183 приміщеннях, що належать екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку, зокрема й у ТРЦ "Гулівер". За його словами, роботи журналістів "Радио Вести", яке входить до медіа-холдингу Клименка і групи компаній Unison, не зупиняли. Під час брифінгу Матіос заявив, що Клименко вивів $788 млн на рахунки групи Unison, медіа-холдингу "Вести" і ще двох компаній. На ці компанії придбали 78 квартир, 28 офісів, п'ять будинків, 11 земельних ділянок, 23 автомобілі і три поверхи в бізнес-центрі "Гулівер". Крім того, було куплено 1 тис. залізничних вагонів, кошти за використання яких спрямовували на фінансування медіа-холдингу "Вести".

Міністр доходів і зборів в уряді Миколи Азарова Олександр Клименко зараз перебуває в міжнародному розшуку. Йому інкримінують зловживання владою та службовим становищем, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. У травні і серпні 2016 року, а також у січні 2017 року ГПУ викликала Клименка на допит, але він не з'явився.

9 лютого 2017 року Апеляційний суд Києва заочно заарештував екс-міністра.

1 березня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що суд дав дозвіл на проведення заочного розслідування щодо Клименка. За словами керівника ГПУ, екс-міністр у 2012–2013 роках заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн.