Клименко спростував інформацію про обшуки у своїх компаніях

Клименко запевняє, що під виглядом боротьби з ним влада займається "банальним бандитизмом"
Фото: Олександр Клименко / Facebook

Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що обшуки в офісах торгового центру "Гулівер" у Києві, які проводять сьогодні силовики, не мають до його бізнесу жодного стосунку.

Екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко спростував повідомлення, що українські силовики проводять обшуки в компаніях, які йому належать. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Відкрив інтернет і був здивований, дізнавшись, що в мене проходять обшуки. Товариші Аваков (міністр внутрішніх справ України. – "ГОРДОН") і Матіос (військовий прокурор. – "ГОРДОН"), змушений вас засмутити, у мене обшуків немає. Єдине, що можу сказати, це замість військової прокуратури та Національної поліції попросити вибачення в тих людей і підприємств, які постраждали внаслідок непрофесіоналізму та політичного підґрунтя сьогоднішніх обшуків. Шановні підприємці та громадяни України, будьте пильними! У влади з'явилася нова фішка. Під виглядом боротьби з Клименком займатися банальним бандитизмом", – написав колишній міністр.

Сьогодні видання "Вести", яке входить до медіа-холдингу Клименка, повідомило, що з обшуками до них прийшли представники Національної поліції та військової прокуратури. Роботу редакції заблоковано.

Військова прокуратура проводить обшуки в 183 приміщеннях, які, за даними силовиків, належать Клименкові, зокрема в київському торговому центрі "Гулівер". Матіос заявив, що правоохоронці виявили секретний офіс із документацією компаній Клименка.

Головний військовий прокурор заявив, що Клименко вивів в офшори з державного бюджету $12 млрд і придбав на них бізнес і нерухомість по всій Україні.

Міністром доходів та зборів в уряді Миколи Азарова Клименко був із грудня 2012-го до 27 лютого 2014 року. Зараз він перебуває в міжнародному розшуку. Йому інкримінують зловживання владою і службовим станвищем, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. У травні і серпні 2016 року, а також у січні 2017-го ГПУ викликала Клименка на допит, але він не з'явився.

9 лютого 2017 року Апеляційний суд Києва заочно арештував екс-міністра.

1 березня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що суд дав дозвіл на проведення заочного розслідування щодо Клименка. За словами керівника ГПУ, екс-міністр у 2012–2013 роках заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн.