Прокуратура Вінницької області готує касаційну скаргу на рішення про звільнення засудженого до довічного позбавлення волі

В Україні вперше відпустили засудженого до довічного позбавлення волі
Фото: pixabay.com

Прокуратура Вінницької області вважає "м'яким" вирок суду, за яким уперше в Україні відпустили засудженого до довічного позбавлення волі.

Прокуратура Вінницької області не згодна зі звільненням від подальшого відбування покарання чоловіка, засудженого до довічного тюремного ув'язнення. Про це заявила прес-служба прокуратури.

"Прокуратура Вінницької області не погоджується із судовим рішенням Апеляційного суду Вінницької області від 3 листопада 2017 року про звільнення від подальшого відбування покарання у вигляді довічного позбавлення волі у зв'язку із захворюванням на важку хворобу, що перешкоджає відбуванню покарання засудженого", – ідеться в повідомленні.

У зв'язку із цим прокуратура готує касаційну скаргу.

У прес-службі розповіли, що чоловіка було засуджено у 2002 році.

"Навіть сухий перелік статей Кримінального кодексу України, за які він відбував покарання, говорить про тяжкі злочини, які скоїв 44-річний рецидивіст. На його совісті численні вбивства, у тому числі, співробітників правоохоронних органів при виконанні службових обов'язків. Прокуратура вважає вирок суду м'яким і діятиме у межах закону і справедливості", – заявили в прокуратурі.

8 листопада колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив, що у Вінницькій області вперше звільнили українця, засудженого до довічного ув'язнення. Його відпустили за станом здоров'я.

"Обозреватель" повідомляв, що мова йде про Олександра Каверзіна – лідера злочинного угруповання, якого суд засудив до довічного ув'язнення у 2002 році за вбивство сімох осіб.

Прес-секретар міністра юстиції Юрій Маслак розповів, що восени 2014-го спеціалізована медична комісія "підтвердила, що засуджений сліпий на обидва ока, але дійшла висновку, що хвороба не становить загрози його життю і не перешкоджає перебуванню в місцях позбавлення волі".