Прокурор Києва повідомив, що СБУ і Нацполіція створили посилені слідчо-оперативні групи для розслідування вибуху, під час якого постраждав Мосійчук

За словами Говди (на фото), посилену групу процесуальних керівників очолює перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко
Фото: gp.gov.ua

У прокуратурі Києва створили посилену групу процесуальних керівників, яка буде розслідувати теракт, під час якого дістав поранення нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

Служба безпеки України і Нацполіція створили посилені слідчо-оперативні групи для розслідування вибуху, під час якого постраждав нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, сказав прокурор Києва Роман Говда під час прес-конференції 26 жовтня, повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Службою безпеки України та Національною поліцією створені посилені слідчо-оперативні групи, які займаються розслідуванням цього злочину. Зі свого боку у прокуратурі міста Києва створили посилену групу процесуальних керівників, яку очолює перший заступник прокурора міста Києва Кононенко Павло Миколайович, який має значний досвід розкриття умисних вбивств на попередній роботі, а також в органах прокуратури, а саме за фактом розслідування справи щодо колишнього депутата Державної думи Вороненкова", – зазначив він.

Увечері 25 жовтня на вулиці Адама Міцкевича в Києві біля телеканала "Еспресо" стався вибух. Кримінальну справу відкрили за статтею "теракт"слідство веде Служба безпеки України. На думку нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька, замовником замаху на Мосійчука є глава Чечні Рамзан Кадиров.

Першою жертвою вибуху став охоронець Мосійчука. Поранення дістали Мосійчук і політолог Віталій Бала. Їх прооперували.

Другою жертвою став 36-річний перехожий Михайло Морміль, який помер у 17-й лікарні.

Народний депутат від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів, що за 20 хвилин до закінчення ефіру, в якому брав участь Мосійчук, невідомий залишив біля будівлі телеканала мотоцикл із вибуховим пристроєм. Його привели в дію дистанційно.

За словами лікарів, стан Мосійчука важкий, найбільше постраждали кінцівки і м'які тканини.