Протестувальники намагалися встановити намети під Фондом держмайна в Києві, затримано приблизно 40 осіб

Затриманих на Печерську в Києві доправлено в управління поліції

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За даними поліції, група молодих людей хотіла встановити наметове містечко на Печерську в Києві, але правоохоронці не дозволили їм цього зробити. Серед затриманих є неповнолітні. Постраждало двоє поліцейських.

Правоохоронці затримали приблизно 40 осіб за хуліганські дії в Печерському районі Києва, повідомляє 1 листопада прес-служба столичної поліції. Інтернет-видання LB.ua пише, що всі затримані – учасники акції протесту біля будівлі Фонду державного майна, які вимагають відставки в.о. голови ФДМ Віталія Трубарова.

За даними поліції, двоє правоохоронців постраждали.

"На вулиці Генерала Алмазова правоохоронці виявили групу молодих людей, які мали при собі балаклави, кийки та піротехнічні вироби. Вони намагалися встановити намети, а на зауваження правоохоронців почали кидати піротехнічні вироби", – йдеться в повідомленні.

Серед затриманих, яких доправлено в управління поліції, є неповнолітні.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зі свого боку інтернет-видання пише, що, коли протестувальники почали встановлювати намети, виникла бійка з поліцейськими.

"Мітингувальники кинули у правоохоронців кілька вибухових пакетів або схожих предметів. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ", – ідеться у публікації.

З 2010-го до 2015 року Трубаров був начальником регіонального відділення ФДМУ в Києві, до цього працював у регіональному відділенні фонду, в обласній раді та податковій інспекції в Донецькій області. Про призначення його в.о. голови ФДМ віце-прем'єр Павло Розенко повідомив 6 вересня 2017 року.

У листопаді 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Трубаров підписав незаконний договір про приватизацію частини будівлі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

31 жовтня 2018 року під будівлею Кабінету Міністрів відбулася акція протесту з вимогою відставки Трубарова, а 1 листопада протестувальники перемістилися під будівлю ФДМ. Вони заявили, що акція буде безстроковою і триватиме до тих пір, поки Трубаров не піде з посади.

На думку організаторів акції, для відставки Трубарова є низка причин, зокрема, його призначили на посаду з порушенням закону, і він "очолював штаб козацьких організацій, які, як відомо, російська ФСБ створювала в 90-х роках".