Стрілянина у Харкові. Підозрюваний підірвав себе біля вокзалу – ЗМІ

Стрілянина сталася біля супермаркету
Фото: hk.npu.gov

Зловмисник підірвав себе невстановленим вибуховим пристроєм, коли помітив поліцейських. Чоловік загинув на місці, пише "Радіо Свобода".

У Харкові підозрюваний у стрілянині біля супермаркету підірвав себе біля Південного вокзалу приблизно о 13.00, про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на джерела у правоохоронних органах Харківської області.

Зловмисник підірвав себе невстановленим вибуховим пристроєм, коли побачив поліцейських. Чоловік помер на місці.

Перестрілка сталася приблизно о 12.05 біля супермаркету. Один із чоловіків загинув дорогою до лікарні, а другому лікарі надали медичну допомогу. Автомобіль, на якому зникли зловмисники, поліція виявила спаленим.

За однією версією, вбитий у стрілянині є Георгієм Ісаковим, якого вважають соратником організатора бійцівського клубу "Оплот" Євгена Жиліна, вбитого в Москві у 2016 році.

Згідно з іншими даними, внаслідок стрілянини загинув не Ісаков, а його помічник Володимир Борох на прізвисько Тайсон.

19 вересня 2016 року Жиліна вбили в ресторані підмосковного селища Горки-2, куди він приїхав на ділову зустріч.

Козар дістав поранення. Він розповів слідству, що кілер був у гримі, з накладними вусами і в окулярах, що робило його схожим на актора Михайла Боярського.

"Оплот" створили в Харкові у 2010 році як громадську організацію, за рік з'явився однойменний спортивний клуб. Колишній співробітник МВС України Жилін був його незмінним керівником. Під час акцій протесту в Україні у 20132014 роках члени "Оплоту" виступали на боці Антимайдану. За даними українських слідчих, вони причетні до викрадення та побиття проукраїнських активістів.

Від початку бойових дій на Донбасі з'явився батальйон "Оплот", який воював на боці бойовиків "ДНР".