Суд Києва розглядає позов про фальсифікації на виборах до Ради громадського контролю при НАБУ

Голосування за членів Ради громадського контролю НАБУ стало предметом судового розгляду
Фото: nabu.gov.ua

За даними адвокатів, за кандидатів до Ради громадського контролю НАБУ голосували з комп'ютерів, розташованих у Росії та на окупованих територіях.

В Окружному адміністративному суді Києва проходить перше судове засідання у справі про фальсифікацію виборів до Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро. Про це повідомляє depo.ua.

За словами адвоката Олексія Шевчука, розглядають випадки голосування з російських серверів і з окупованих територій.

"Після сплати адвокатами понад 3 тис. грн за виготовлення копій усіх матеріалів голосування, НАБУ втратило ці копії, а громадська організація "Електронна демократія" – адвокатський запит", – зазначив він.

Як стало відомо виданню "ГОРДОН", суддя, який розглядав це провадження, взяв самовідвід.

Рейтингове голосування за кандидатів у Раду громадського контролю НАБУ проходило 31 травня. У ньому взяла участь 17 181 людина.

Під час голосування були збої. Однак у НАБУ зазначили, що незалежний спостерігач – ГО "Електронна демократія" – не виявив штучного завищення кількості голосів, поданих за 15 кандидатів, які здобули найбільшу підтримку виборців.

Захист процесу голосування від зовнішнього втручання забезпечувала Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.