ДТП у Харкові. Суд позбавив Зайцеву водійських прав і заарештував Lexus та Volkswagen

Зайцеву заарештували до 16 грудня
Фото: Yaroslav Minervin / Facebook

Харків'янку Олену Зайцеву, яку підозрюють у наїзді на 11 пішоходів у Харкові 18 жовтня, позбавлено водійських прав до 19 грудня.

Київський райсуд Харкова позбавив харків'янку Олену Зайцеву, підозрювану в наїзді на 11 пішоходів 18 жовтня, права керувати транспортними засобами, а також наклав арешт на автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg, які були учасниками ДТП. Про це повідомив канал "112 Україна".

За інформацією каналу, Зайцеву позбавлено водійських прав до 19 грудня.

У сторони захисту є сім календарних днів на оскарження судових рішень.

Увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, який вилетів на тротуар і збив пішоходів. У підсумку загинуло п'ятеро людей, ще шістьох госпіталізовано.

За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева Олена, а за кермом Volkswagen – 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов.

Попередня експертиза засвідчила, що в крові обох водіїв – учасників ДТП алкоголю і наркотиків не було, повідомила прокуратура 19 жовтня. Проте 20 жовтня на засіданні суду прокурор, посилаючись на дані експертизи, заявив, що Зайцева у момент ДТП у Харкові була під упливом опіатів.

Суд 20 жовтня ухвалив рішення заарештувати Зайцеву до 16 грудня без права застави. Їй інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.