Суд заарештував двох осіб, імовірно, причетних до стрілянини в Мукачеві

Смоляра (ліворуч) і Дребітка перевіряють на причетність до подій у Мукачеві
Фото: Віталій Глагола (official) / Telegram

Ігоря Смоляра і Євгена Дребітка, яких затримали під час поліцейської спецоперації, Ужгородський міськрайонний суд відправив під варту з можливістю виходу під заставу.

Ужгородський міськрайонний суд 10 лютого задовольнив клопотання слідчого й обрав двом імовірним учасникам злочинного угруповання запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

41-річний житель Мукачева Закарпатської області та 40-річний мешканець Вінницької області чинили опір поліцейським, які виконували спецоперацію в селищі Нижні Ворота 8 лютого, стверджують у повідомленні.

Mukachevo.net указує прізвища заарештованих: Ігор Смоляр та Євген Дребітко. Для першого суддя передбачила можливість внесення застави в розмірі 315 300 грн, для другого – 315 315 грн.

Поліцейський рейд проводили в межах розслідування перестрілки, яка сталася в спальному районі Мукачева 7 лютого. Двох людей було поранено, зокрема Артура Пашкуляка, який, за даними ЗМІ, входить в оточення екснардепа Михайла Ланя.

7 лютого міськрада Мукачева просила про втручання президента України Володимира Зеленського у зв'язку з погіршенням криміногенної ситуації в місті. Депутати вимагали замінити керівництво міського управління поліції. МВС посилило заходи безпеки в регіоні.

Колишній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль назвав спецоперацію поліції в Нижніх Воротах виставою, а затриманих – "лівими пасажирами".