Супрун: Зміни в країні не зупиняються завдяки таким людям, як Гандзюк

Супрун назвала смерть активістки вбивством
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Боротьба в Україні триває "як із зовнішнім, так і з внутрішнім ворогом", зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. Так вона прокоментувала смерть активістки з Херсона Катерини Гандзюк.

Україна змінюється завдяки таким людям, як померла 4 листопада співробітниця Херсонської мерії, активістка Катерина Гандзюк. Про це у Facebook заявила виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Пробуджена вільна людина впізнає і діє проти свавілля окремих людей. Зміни в країні не зупиняються завдяки таким людям, як Катя Гандзюк. ...Сьогодні вона померла. Всі особи, причетні до вбивства, мають понести відповідальність. Тільки справедливе розслідування злочину і покарання винних", – написала вона.

За словами Супрун, боротьба в Україні триває "як із зовнішнім, так і з внутрішнім ворогом".

Гандзюк померла 4 листопада. Поліція перекваліфікувала кримінальну справу, відкриту за фактом нападу на активістку, зі статті "замах на вбивство з особливою жорстокістю" на статтю "умисне вбивство".

Джерела агентства УНН, а також видання ZN.UA повідомили, що у співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк відірвався тромб, це стало причиною її смерті.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, єврокомісар Йоганнес Ган, посол США в Україні Марі Йованович закликали правоохоронців розслідувати вбивство.

Чиновницю облили кислотою вранці 31 липня біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її доправили до Києва для подальшого лікування. Гандзюк перенесла понад 10 операцій.

У справі Гандзюк заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань. Замовників злочину досі не назвали.