Цаплієнко заявив, що російський літак порушив повітряний простір України. "Украерорух" це спростовує

За версією Flightradar24, російський лайнер над Ростовською областю повернув у бік України
Скріншот: flightradar24.com

Журналіст Андрій Цаплієнко стверджує, що літак "Уральских авиалиний" заходив у повітряний простір України, прямуючи з Анапи до Санкт-Петербурга. "Украерорух" надав карту, згідно з якою лайнер облетів українську територію.

10 липня пасажирський літак "Уральских авиалиний", що здійснював рейс SVR346 Анапа – Санкт-Петербург, пройшов через повітряний простір України. Про це повідомив у Telegram український журналіст Андрій Цаплієнко, надавши карти з ресурсу Flightradar24.

Із наведених даних випливає, що Airbus попрямував на північ через територію ОРДЛО і Луганської області.

"Росіяни знову в українському небі. Російський пасажирський літак вилетів з Анапи і попрямував до Санкт-Петербурга над Донбасом – і окупованим, і неокупованим. Це неможливо було б зробити без дозволу відповідних офіційних структур України. Для них, схоже, війна за суверенітет цієї країни закінчилася", – написав він.

Держпідприємство з обслуговування повітряного руху в Україні 11 липня заявило у Facebook, що російський пасажирський літак не перетинав кордону України. "Украерорух" надав свою версію маршруту лайнера.

У листопаді 2015 року Кабінет Міністрів України заборонив транзитні польоти всіх російських авіакомпаній в українському авіапросторі.