Тука вважає, що Росія не причетна до вбивства Окуєвої

Тука вважає, що замах готували на Осмаєва, а не на Окуєву
Фото: George Tuka / Facebook

Замах, унаслідок якого загинула доброволець АТО Аміна Окуєва, найімовірніше, був спрямований на її чоловіка, командира добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва, заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що до вбивства українського ветерана АТО Аміни Окуєвої і вибуху біля телеканала "Еспресо", унаслідок якого було поранено нардепа від Радикальної партії Ігора Мосійчука, Росія не причетна. Про це Тука розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"У мене була зустріч з однією людиною, яка підтвердила, що до останніх подій наш "старший брат" жодного стосунку не має. Я маю на увазі незрозумілий вибух біля телеканала "Еспресо" і прикре вбивство Аміни Окуєвої", – зазначив Тука.

Він уважає, що в останньому випадку замах був не на Окуєву, а на її чоловіка, командира добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва. Тука нагадав, що на Осмаєва вже невдало робили замах.

"У мене таке враження, що цього разу замах також був на Адама Осмаєва, а не на Аміну. Але загинула саме вона, а не об'єкт замаху... У такому разі це просто бракороби-дилетанти робили. Про який професійний рівень може тут узагалі йтися?" – підкреслив чиновник.

30 жовтня у Глевасі Київської області невідомі з автоматичної зброї відкрили вогонь по автомобілю, у якому перебували Окуєва та її чоловік. Жінка померла від пострілу в голову. Осмаєв дістав поранення.

Парламентарій від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що нападників було двоє. За його словами, головними версіями вбивства є дії російських спецслужб із метою дестабілізації обстановки в Україні, а також помста Осмаєву з боку оточення лідера Чечні Рамзана Кадирова. Глава республіки звинуватив у вбивстві українські спецслужби.

1 листопада Окуєву поховали в Дніпрі.

Увечері 25 жовтня на вулиці Адама Міцкевича в Києві біля телеканала "Еспресо" стався вибух. Першою жертвою став охоронець Мосійчука Руслан Кушнір, другою – підполковник МВС у відставці Михайло Морміль.

Поранення, окрім Мосійчука, дістали політолог Віталій Бала і жінка, яка поверталася додому з роботи.

Кримінальну справу відкрили за статтею "теракт"слідство веде Служба безпеки України.