Геращенко повідомив, що правоохоронці знайшли автомат зі слідами ДНК убивці Окуєвої

Геращенко повідомив, що знайдено знаряддя вбивства Окуєвої
Фото: ЕРА

Слідчі знайшли автомат, з якого було розстріляно автомобіль із добровольцем АТО Аміною Окуєвою та її чоловіком Адамом Осмаєвим, повідомив член колегії МВС, нардеп Антон Геращенко.

Минулого тижня слідчі у справі про вбивство українського військовослужбовця Аміни Окуєвої і замах на її чоловіка Адама Осмаєва знайшли автомат, з якого розстріляли їхній автомобіль. Про це повідомив члег колегії МВС України, народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі телеканала "Прямий".

"Минулого тижня у полі було знайдено автомат, з якого розстріляли автомобіль. На ньому були сліди ДНК тієї людини, яка ним користувалася, убивці. Ці сліди ДНК зараз віддано експертам-криміналістам, поліції. Вони ідентифікують дані ДНК, і в момент, коли у нас буде підозрюваний, ми зможемо порівняти їх і бути точно впевненими, що ця людина – убивця або не вбивця Аміни", – розповів Геращенко.

Нардеп додав, що в групі, яка готувала замах, могло бути "приблизно чотири людини".

"Дуже серйозно готувалися до цього злочину. Метою був, звичайно, і Адам. Йому просто пощастило в цій ситуації, що він залишився живим... Я сподіваюся, що у поліції буде достатньо сил і засобів, щоб розкрити цей злочин", – підсумував він.

Увечері 30 жовтня біля залізничного переїзду в Глевасі Київської області невідомі з автоматичної зброї відкрили вогонь по автомобілю, у якому перебували Окуєва й Осмаєв. Жінка померла від пострілу в голову. За даними прокуратури, в Окуєву випустили п'ять куль.

Осмаєв дістав поранення.

Геращенко повідомив, що нападників було двоє. Він додав, що головними версіями вбивства є дії російських спецслужб із метою дестабілізації обстановки в Україні, а також помста Осмаєву з боку оточення глави Чечні Рамзана Кадирова.