У чоловіка, який влаштував стрілянину в Харкові, а потім підірвався на гранаті, був із собою арсенал зброї – ЗМІ

У жителя Горлівки із собою було ще чотири гранати
Фото: hk.npu.gov.ua

У машині, яку житель Горлівки Донецької області підпалив, намагаючись утекти від правоохоронців після стрілянини у двох чоловіків у Харкові, виявили пістолет-кулемет Uzi, пістолет Parabellum, автомат Калашникова і гільзи різного калібру, повідомляє УНН.

У жителя Горлівки Донецької області, який 25 жовтня влаштував стрілянину в Харкові, а потім підірвав себе, був із собою арсенал зброї. Про це 26 жовтня повідомляє УНН із посиланням на правоохоронні органи.

Він стріляв у двох чоловіків із пістолета Glock із глушником. У його машині були пістолет-кулемет Uzi, пістолет Parabellum, автомат Калашникова і гільзи різного калібру.

У момент підриву гранати, від вибуху якої він загинув, чоловік мав із собою чотири гранати і патрони.

У поліції повідомляли про знайдені у чоловіка гранати. Окрім того, правоохоронці інформували, що у нього був пістолет.

Удень 25 жовтня житель Горлівки почав стріляти у двох чоловіків, в останніх також була зброя. Унаслідок перестрілки одна людина загинула в кареті швидкої допомоги, друга – у важкому стані в реанімації.

За інформацією ЗМІ, загиблим виявився Володимир Борох (Тайсон), який був свідком у справі про вбивство депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова. Цю інформацію підтвердили в прокуратурі Києва. Чоловіком, що вижив, є Георгій Ісаков (Жора) – соратник глави харківського відділення спортивного клубу "Оплот" Євгена Жиліна, якого вбили в Москві у 2016 році. Журналістка Ірина Ромалійська розповіла у Facebook, що Ісаков також фігурував у справі про вбивство Вороненкова на етапі слідства.

Після стрілянини кілер кинув зброю і втік на автомобілі Toyota. Через кілька кварталів він зупинився і підпалив іномарку. Поліцейські знайшли його в районі Південного вокзалу, але під час спроби затримання він підірвав себе. "24 канал" опублікував фото документів загиблого. На них указано, що чоловіка звали Олексій Титов.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 15 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.