У дитячому таборі "Пуща-Водиця" в Києві отруїлося п'ятеро людей

Двох дітей доправили "швидкою" до Київської міської дитячої клінічної лікарні №1
Фото: consumer.gov.ua

У дитячому оздоровчому таборі "Пуща-Водиця" в Києві зареєстровано п'ять випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію.

У дитячому оздоровчому таборі "Пуща-Водиця" в Києві отруїлися троє дітей і двоє дорослих. Про це 17 серпня повідомляє Держслужба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"У дитячому закладі оздоровлення і відпочинку "Пуща-Водиця" (Київ) зареєстровано п'ять випадків (двоє дорослих і троє дітей) захворювання на гостру кишкову інфекцію. Двох дітей було доставлено "швидкою" до Київської міської дитячої клінічної лікарні №1, оглянуто лікарем, бактеріологічно обстежено та за вимогою батьків виписано в той же день. Третю дитину після огляду лікарями батьки забрали додому для продовження лікування", – заявили в Держпродспоживслужбі.

За даними відомства, під час обстеження табору виявлено порушення вимог діяльності установи щодо безпеки харчових продуктів та вимог санітарного законодавства

Фахівці продовжують проведення протиепідемічних заходів.

Держпродспоживслужба в Києві взяла ситуацію під особистий контроль.

У липні через отруєння в таборі "Орлятко" в Донецькій області до лікарні потрапило 94 людини, 18 червня табір закрили.

3 липня стало відомо про отруєння 12 дітей у приватному дитячому таборі "Славутич". Із 12 дітей лише одну восьмирічну дівчинку госпіталізували, вона перебувала в комі. Згодом у Мінздраві заявили, що стан дівчинки не пов'язаний з отруєнням.