У Донецькій області засудили учасниць проведення сепаратистського "референдуму" у 2014 році

Суд ув'язнив жінок на п'ять років із випробувальними термінами
Фото: pixabay.com

Засуджені жінки під час сепаратистського "референдуму" у 2014 році були  працівницею і заступницею голови "виборчих комісій", повідомила прокуратура Донецької області.

У Донецькій області засуджено двох учасниць незаконного проведення "референдуму" у травні 2014 року. Про це 31 січня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

"У травні 2014 року двоє мешканок села Старомихайлівка Мар’їнського району та села Ставки Лиманського району брали активну участь в організації та проведенні на території окупованих терористами населених пунктів незаконного референдуму щодо створення так званої "самостійної суверенної держави ДНР" у якості члена та заступника голови "дільничних виборчих комісій", – зазначили у прокуратурі.

Суд визнав жінок винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (навмисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України із порушенням порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб). Їх засудили до п'яти років в'язниці з випробувальними термінами один і два роки.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.