У Львівській області помер відомий активіст Коцюруба, колеги не відкидають убивства

Коцюрубу поховали у Львові
Фото: Роман Тузяк / Facebook

За офіційними даними, учасник Революції гідності Ігор Коцюруба наклав на себе руки. Його знайомі розповіли, що у покійного було перерізане горло.

16 грудня у віці 53 років помер учасник студентської Революції на граніті та Революції гідності Ігор Коцюруба. Смерть настала у відділенні реанімації лікарні в Червонограді Львівської області, повідомила голова громадської організації "Варта 700" Надія Шелестак виданню Zaxid.net.

У коментарях під заміткою голова організації "Антикорупційна платформа" Олена Терещук написала, що Коцюрубу зарізали після розбірок із місцевим криміналітетом.

У Червоноградській центральній міській лікарні за телефоном головного лікаря Zaxid.net підтвердили, що Коцюрубу привезли з перерізаним горлом, "рана була несумісна з життям".

Львівський хірург, колишній член "Студентського братства" Андрій Кіхтяк повідомив у коментарях у Facebook, що Коцюруба потрапив у лікарню з двома різаними ранами шиї і помер від геморагічного шоку.

"Хто різав Ігоря – основне питання", – написав він.

У поліції припускають самогубство.

"16 грудня о 13.10 на оперативну лінію "102" до поліції від очевидця події надійшло повідомлення про те, що чоловік у місті Червоноград намагається покінчити життя самогубством... Особу чоловіка встановлено – ним виявився 53-річний львів'янин, від отриманих тілесних ушкоджень він помер у лікарні", – ідеться в повідомленні на сайті облуправління Нацполіції.

Після Майдану Коцюруба деякий час очолював "Правий сектор" Львівської області. До 2015-го керував громадським формуванням з охорони правопорядку у Львові "Афганська сотня". Був головою Української ветеранської організації.

18 грудня активіста поховали на Личаківському цвинтарі Львова.