У Маріуполі чоловік намагався прорватися через блокпост, нацгвардійці відкрили вогонь по колесах його авто – штаб ООС

Нацгвардійці затримали чоловіка
Фото: Національна гвардія України / Facebook

Водія, який намагався прорватися через блокпост у Маріуполі, затримали й передали поліції, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

У Маріуполі Донецької області чоловік на автомобілі намагався прорватися через блокпост. Про це повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook 25 серпня.

Для перевірки документів військовослужбовці Нацгвардії України зупинили авто ВАЗ-21013.

"Під час спілкування від водія було чути сильний запах алкоголю. Порушуючи вимоги військового наряду, громадянин К. намагався уникнути відповідальності та спробував прорватися через блокпост на транспортному засобі", – ідеться в повідомленні.

Військові зробили попередження, а потім – попереджувальний постріл у повітря.

"Проте автомобіль продовжував рух у протилежному напрямку у бік населеного пункту Сопине, збивши при цьому шлагбаум. Такі дії водія змусили військовослужбовців застосувати зброю для зупинки автомобіля, відкривши вогонь по колесах", – повідомили у пресслужбі.

Водія затримали й надали першу медичну допомогу. Його передали маріупольській поліції.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними РФ бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Росія офіційно не визнає свого вторгнення на територію України, незважаючи на оприлюднені факти й докази.