У НАБУ втратили iPhone, вилучений під час обшуків у справі Онищенка

Телефон до детективів не надходив
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України намагаються встановити місце розташування iPhone 6S, вилученого під час обшуку 2017 року в одного з учасників "газової справи", фігурантом якої є нардеп-утікач Олександр Онищенко.

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро (НАБУ) розслідує справу про службову недбалість своїх співробітників під час розслідування так званої газової справи, в якій фігурує народний депутат-втікач Олександр Онищенко. Про це пише "Судовий репортер" із посиланням на постанову суду від 12 вересня, опубліковану у Єдиному реєстрі судових рішень.

16 лютого 2017 року співробітники НАБУ у межах розслідування "газової справи" провели обшук за місцем проживання одного з її фігурантів. Детективи вилучили iPhone 6S, спакували його в сейф-пакет і залишили в кабінеті, де працювали слідчі групи.

Незабаром стало відомо, що телефон до детективів не надходив і серед оглянутих речей не фігурував.

НАБУ намагається встановити місце розташування телефона і можливе його використання іншими особами.

Єдиною ідентифікувальною ознакою телефона детектив назвав "наявність сім-картки оператора мобільного зв'язку ЗАТ "Київстар".

За даними слідства, через зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування", державі було завдано збитків на суму приблизно 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, зокрема нардепа Онищенка.

За інформацією Генеральної прокуратури, політик покинув Україну в липні 2016 року, з того часу проживає за кордоном. 

У липні 2018 року в НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування щодо Онищенка.