У Нацполіції заявили про затримання другого росіянина, причетного до нальоту на ювелірний магазин у Києві. ЗМІ пишуть, що затриманий – доброволець Сайнароєв

За даними поліції, затриманий чоловік стріляв з автомата під час пограбування ювелірного магазину
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Бійця добровольчого батальйону імені Шейха Мансура інгуша Салмана Сайнароєва затримали за підозрою в розбої та умисному вбивстві, інформує Zaborona.com. Начальник столичного управління Нацполіції Андрій Крищенко повідомив про затримання росіянина, імовірно, причетного до вбивства охоронця ювелірного магазину, яке сталося 12 серпня.

Співробітники спецпідрозділу КОРД київської поліції 22 жовтня затримали другого учасника нападу на ювелірний магазин у столиці, під час якого загинула людина. Про це розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, інформує прес-служба відомства.

Затриманий – громадянин Росії 1984 року народження, раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв, повідомив Крищенко.

"Оперативники разом зі слідчими продовжували працювати над збором доказової бази і встановили особу ще одного нападника, який безпосередньо під час скоєння злочину стріляв з автомата. Отримавши дозвіл суду, співробітники КОРД столичної поліції затримали його", – сказав начальник управління.

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні умисного вбивства (п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та розбійного нападу (ч. 4 ст. 187 КК), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічно.

Начальник поліції Києва також розповів, що поліцейські встановили особу третього нападника. За даними слідства, він також громадянин РФ, після скоєння нападу на магазин відразу виїхав з України. Триває підготовка матеріалів для оголошення його в міжнародний розшук.

Як повідомляє сайт Zaborona.com, сьогодні затримали Салмана Сайнароєва, інгуша за національністю, бійця добровольчого батальйону імені Шейха Мансура. Саме в цьому батальйоні воював Тимур Тумгоєв, якого 12 вересня Генпрокуратура України екстрадувала за запитом Росії. Співрозмовник Zaborona.com додав, що Сайнароєв дружив із Тумгоєвим і публічно виступав на його підтримку.

За словами командира 8-го батальйону "Української добровольчої армії" Андрія Гергерта, Сайнароєв входив до складу переговорної групи, що бере участь у розслідуванні екстрадиції Тумгоєва.

Адвокат Сайнароєва Злата Симоненко заявила сайту, що її підзахисний не одержував підозри. 10 жовтня його вже затримували, але відпустили, надавши статусу свідка.

12 серпня на вулиці Данила Щербаківського у Києві пограбували ювелірний магазин. Троє чоловіків у масках забігли у приміщення, кілька разів вистрілили в охоронця, забрали ювелірні прикраси і зникли. Охоронець від поранень помер.

За даними Нацполіції, злочинці викрали виробів на суму приблизно 5 млн грн.

11 жовтня Крищенко повідомив, що в Одесі затримано громадянина РФ, причетного до скоєння нападу на ювелірний магазин. Того самого дня підозрюваного заарештували.

12 вересня в Росію з України таємно вивезли Тумгоєва. Він прибув в Україну 2016 року і попросив статусу біженця, мотивуючи це загрозою життю і здоров'ю у РФ та переслідуваннями на релігійному ґрунті. Прокуратура РФ інкримінувала йому участь у терористичній діяльності в лавах ІДІЛ.

У батальйоні імені Шейха Мансура, який бере участь у бойових діях на Донбасі у складі "Української добровольчої армії", заявили, що Тумгоєв був бійцем їхнього підрозділу.

Заступник генпрокурора України Євген Єнін повідомив, що підтверджень участі в АТО екстрадований не надав. За словами Єніна, Тумгоєв зізнався, що воював у Сирії.

20 вересня у ГПУ заявили про початок перевірки законності екстрадиції Тумгоєва.