У Слов'янську дев'ятирічна дитина віддала шахраям 130 тисяч гривень – поліція

Дитина віддала шахраям сімейні заощадження
Фото: Gordonua.com

Шахрай, який назвався знайомим матері дитини, попросив її зібрати всі гроші в будинку і передати їх таксисту, повідомили в управлінні Нацполіції в Донецькій області.

У Слов'янську Донецької області дев'ятирічна дитина віддала телефонним шахраям сімейні заощадження на суму понад 130 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі обласного управління поліції.

"У цьому році це найменша жертва телефонних шахраїв, а сума збитків від аферистів найбільша. Хлопчик повірив чоловіку, який нібито дзвонив за проханням його мами, і, слідуючи інструкціям зловмисника, віддав пакет з $4,5 тис., €100 і 3 тис. грн таксисту. Поліцейські встановлюють особу водія", – заявили в поліції.

Дитина відповіла на дзвінок стаціонарного телефона. Той, хто телефонував, назвався знайомим його матері. Він попросив номер мобільного хлопчика і зателефонував йому. Шахрай сказав дитині зібрати всі гроші в будинку і передати їх таксисту. Аферист стверджував, що мама хлопчика хоче зробити йому подарунок.

Дитина виконала інструкції шахрая. У поліцію звернулася її мати.

У зв'язку з інцидентом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці нагадали, що літні люди та діти особливо вразливі до такого шахрайства.