У Волинській області троє вихованців дитбудинку заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи – омбудсмен

Денісова зазначила, що дітей мають перевести в іншу установу

Фото: Людмила Денісова / Facebook

Із 33 вихованців дитячого будинку у 10 виявили сліди побиття, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Троє вихованців дитячого будинку, розташованого у місті Рожище Волинської області, заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Вона зазначила, що під час візиту в дитбудинок у 10 дітей виявили сліди побиття і крові на одязі. Усього в закладі було 33 дитини віком від трьох до 18 років.

"Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим із режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася – сказала, що вони все вигадують", – повідомила Денісова.

Омбудсмен заявила, що передала цю інформацію у поліцію. Вирішують питання про переведення дітей в інше місце.

"Наголошую, що жоден зі співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей сам на сам із такими людьми ми не маємо права. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса вже також виїхав до притулку. Має під’їхати й прокуратура. Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу", – повідомила вона.

Денісова підкреслила, що буде особисто контролювати ситуацію.