Українським туристам, які застрягли в Тунісі, компенсують витрати на вимушене проживання в готелях – посольство

Українські туристи не можуть вилетіти з Тунісу з 27 червня
Фото: Monastir Habib Bourguiba International Airport / Facebook

Туроператор Oasis Travel готовий компенсувати українським туристам, які застрягли в Тунісі, витрати на житло та розглянути інші претензії щодо якості наданих послуг, повідомили в посольстві України в Тунісі.

Українським туристам, які не змогли вчасно вилетіти з Тунісу, компенсують витрати на вимушене проживання в готелях. Про це повідомила прес-служба посольства України в Тунісі у Facebook 2 липня.

У посольстві зазначили, що вдалося "досягти того, що жоден з українських туристів не ночував на вулиці".

"Туроператор Oasis Travel запевнив посольство, що туристам, які продовжили проживання в готелях за власний рахунок, у разі звернення до компанії та пред'явлення відповідних рахунків буде компенсовано згадані витрати", – ідеться в повідомленні.

Крім цього, у посольстві повідомили, що компанія також готова розглянути всі інші претензії українських туристів щодо якості послуг згідно з укладеними угодами.

Зазначають, що в Україну з Тунісу вилетів перший рейс зі 172 пасажирами, решту планують повернути 2–3 липня.

Українські туристи не можуть вилетіти з Тунісу з 27 червня. Авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel звинуватили одне одного в невиконанні зобов'язань, що призвело до затримок рейсів. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що туроператор узяв у своїх клієнтів гроші за послуги, але не надав їх. Він пообіцяв звернутися у ГПУ. Омелян також повідомив, що скликає 3 липня збори з туроператорами й авіакомпаніями.

Bravo Airways заявила 2 липня, що здійснить п'ять гуманітарних рейсів, щоб доправити в Україну застряглих у Тунісі людей. За інформацією компанії, загалом там перебувало приблизно 800 українських туристів. Частина з них уже вилетіла в Україну.

Українські туристи застрягли також в аеропортах в Албанії та Грузії. Сотні людей не можуть вилетіти і з Києва. За даними Bravo Airways, із 450 пасажирів затриманих в аеропорту Київ (Жуляни) рейсів понад 170 поселили в готель.

Згідно з розкладом на сайті цього аеропорту, майже всі сьогоднішні рейси авіакомпанії скасували або затримують.