Антон Геращенко повідомив, що під час зіткнень під верховною Радою постраждав учасник АТО

Біля Верховної Ради перебувають представники поліції і Національної гвардії
Фото: Наталія Двалі / Gordonua.com

Учасник АТО і співробітник поліції Ігор Яценко під час зіткнень із мітингувальниками дістав закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

Під час зіткнень біля Верховної Ради постраждав учасник АТО. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Незважаючи на безпрецедентні заходи безпеки, провокаторам усе-таки вдалося організувати напад на співробітників правоохоронних органів біля Верховній Ради. Унаслідок провокацій біля Верховної Ради постраждав Яценко Ігор Іванович, який народився 5 березня 1991 року, старший сержант поліції, учасник АТО (2014–2015). У нього закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку", – написав нардеп.

За даними Геращенка, Яценко воював у Красному Лимані Донецької області, служив на блокпостах у Сватовому, Сєвєродонецьку, Рубіжному та Лисичанську.

"Поліція і Національна гвардія продовжують гарантувати безпеку учасників мирної акції. Усі провокації будуть рішуче припиняти", – додав нардеп.

Сьогодні під Радою проходить акція протесту, організована кількома політичними силами і громадськими організаціями. Активісти вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що мітингувальники під Верховною Радою готують штурм парламенту, щоб провести всередину екс-голову Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомляв, що народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко планує штурм парламенту з використанням вибухових пакетів.

Приблизно о 16.15 біля будівлі Верховної Ради почалися сутички, застосували сльозогінний газ. У поліції повідомили, що під час зіткнень постраждало двоє людей – правоохоронець і мітингувальник.