В Одеській області ліквідували канал контрабанди із Придністров'я в Україну

Співробітники управління внутрішньої безпеки провели обшуки в будинках підозрюваних
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники протягом кількох місяців фіксували переправлення моторними човнами товарів в Україну, після чого затримали контрабандистів і військовослужбовців, які за гроші повідомляли маршрути прикордонних нарядів.

Держприкордонслужба України у взаємодії з іншими правоохоронними органами ліквідувала канал контрабанди в Одеській області, повідомляє прес-служба відомства.

Співробітники управління внутрішньої безпеки "Південь" Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону протягом кількох місяців стежили за контрабандистами, які переправляли підакцизний товар із Придністров'я в Україну на моторних човнах.

"Днями із залученням військовослужбовців відділу спеціальних дій "Дозор" Одеського прикордонного загону правоохоронці провели низку слідчих дій та обшуків за адресами проживання громадян України, фігурантів протиправної діяльності, у смт Лиманське, що в Роздільнянському районі Одеської області", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуків було вилучено телефони, за допомогою яких зловмисники підтримували зв'язок, пристрої відеоспостереження, сигнальні міни та незареєстровану холодну зброю.

Співробітники внутрішньої та власної безпеки також викрили військовослужбовців відділу "Лиманське" Білгород-Дністровського прикордонного загону, які допомагали за хабарі контрабандистам, даючи інформацію про систему охорони кордону.

У 1990 році Придністров'я оголосило про повну незалежність від Молдови, проте світова спільнота суверенітету регіону не визнала. У середині 90-х у регіон було введено контингент російських миротворчих сил.