В Україну не впустили росіянина з георгіївською стрічкою

Власником валізи виявився громадянин РФ, який прибув в Україну із приватним візитом
Фото: dpsu.gov.ua

Громадянину РФ, який прилетів із Білорусі, заборонили в'їзд в Україну на три роки через валізу з пов'язаною на ній георгіївською стрічкою.

Українські прикордонники не пустили в Україну громадянина РФ через валізу з георгіївською стрічкою. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Учора в пункті пропуску "Жуляни" під час здійснення прикордонного контролю авіарейсу із Білорусі прикордонним нарядом виявлено валізу, на ручці якої містилася антиукраїнська символіка, а саме – георгіївська стрічка", – ідеться в повідомленні.

Власником валізи виявився громадянин РФ, який прибув в Україну із приватним візитом.

У прикордонній службі зазначили, що росіянин мав зворотний квиток і "достатнє грошове забезпечення".

"Однак символіка, з якою їхав росіянин, заборонена в Україні. Тому особі відмовлено у перетині державного кордону та заборонено в'їзд в Україну терміном на три роки", – додали у ДПСУ.

16 травня 2017 року Верховна Рада ввела адміністративну відповідальність за носіння георгіївської стрічки, 12 червня президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон, який набув чинності 15 червня 2017 року. Згідно з документом, за носіння георгіївської стрічки не ветеранами війни передбачено штраф, а в разі повторного її використання – арешт. Максимально можливий штраф становить 2250 грн.