Врятоване з-під завалів у Магнітогорську немовля опритомніло

Лікарі прогнозують, що відновлення дитини займе не один місяць
Фото: EPA

У дитини, яку 1 січня рятувальники знайшли під завалами частково обваленого будинку в місті Магнітогорськ Челябінської області РФ, з'явився голос, це означає, що ускладнень у зв'язку із тривалим перебуванням на штучній вентиляції легень немає, сказала міністр охорони здоров'я Росії Вероніка Скворцова.

Немовля, яке 1 січня рятувальники знайшли під завалами частково обваленого будинку в місті Магнітогорськ Челябінської області РФ, опритомніло. Про це 7 січня журналістам розповіла міністр охорони здоров'я Росії Вероніка Скворцова, повідомляє ТАСС.

Вона зазначила, що хлопчик "активно реагує і спілкується з мамою".

Скворцова додала, що у малюка з'явився голос, це означає, що ускладнень у зв'язку із тривалим перебуванням на штучній вентиляції легень немає.

Президент НДІ невідкладної дитячої хірургії та травматології Леонід Рошаль зазначив, що відновлення дитини займе не один місяць.

У ніч на 31 грудня 2018 року в Магнітогорську прогримів вибух у житловому будинку, обвалився один із під'їздів 10-поверхової будівлі. У Слідчому комітеті Росії заявили, що фахівці не виявили слідів вибухівки на місці обвалу житлового будинку в Магнітогорську. Головною версією трагедії розглядають вибух побутового газу.

Рятувальні роботи проводили чотири дні. 3 січня перший заступник глави міністерства з надзвичайних ситуацій РФ Олександр Чупріян повідомив, що під завалами знайшли 39-ту жертву, пошуково-рятувальну операцію завершили.