За фактом неналежного утримання овець у порту Чорноморська відкрито два кримінальні провадження – прокуратура

Овець із порту Чорноморська 27 жовтня відправили у Вінницьку область
Фото: EPA (архів)

Поліція Чорноморська Одеської області відкрила кримінальні провадження за ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) та ст. 251 (порушення ветеринарних правил) за фактом неналежного утримання овець у порту.

Поліція Чорноморська Одеської області відкрила два кримінальні провадження за фактом загибелі овець, які провели два тижні у фурі в морському порту міста. Про це "Укрінформу" повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

Відкрито кримінальні провадження за ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) та ст. 251 (порушення ветеринарних правил).

Прес-служба поліції Чорноморська в коментарі "Громадському" зазначила, що провадження відкрито не проти власниці тварин, а за фактом їх неналежного утримання.

Директор компанії "Украніксар" Олена Севінч 26 жовтня розповіла, що машина майже із 300 вівцями, що належать їй, прибула у порт Чорноморська Одеської області 12 жовтня з Туреччини, де від них із невідомих причин відмовилися. У порту тварин відмовилися пропустити, оскільки "Туреччина небезпечна з точки зору захворювань". Севінч підкреслювала, що тварини вмирають від голоду та зневоднення.

Прес-секретар Одеської митниці Олена Гусєва заявила, що власниці пояснювали, як можна врегулювати ситуацію, але вона після цього стала ігнорувати представників митниці.

У Держпродпотребслужбі повідомляли, що 27 жовтня машина з тваринами вирушила у Вінницьку область. Там планують утилізувати мертвих овець і обстежити живих. У службі зазначили, що Севінч звернулася із заявою про утилізацію тварин 24 жовтня.