За фактом пожежі в дитячому таборі в Одесі відкрили три кримінальні провадження

Під час пожежі загинуло троє дівчаток
Фото: odesa.dsns.gov.ua

Для розслідування причин пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі прокуратура і поліція створили спільну робочу групу.

За фактом пожежі в дитячому таборі Одеси поліція відкрила три кримінальні провадження. Про це в ефірі "Думская ТВ" 22 вересня заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін.

Подію кваліфікували за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

"Для розслідування причин, які призвели до загибелі дітей, створено спільну робочу групу, до складу якої увійшли як працівники прокуратури і поліції Одеської області, так і найкращі працівники Головного слідчого управління, які мають досвід розслідування цієї категорії справ, а саме пожеж", – розповів Головін.

Увечері 15 вересня в дитячому таборі на вулиці Дача Ковалевського в Одесі спалахнула пожежа. У санаторії перебувало 150 дітей, 42 з них – в охопленому вогнем корпусі. Загинуло троє дівчаток. Двох дітей госпіталізували.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що для розслідування пожежі скерують найкращих слідчих.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що тримає справу під особистим контролем.

18 вересня суд заарештував без права застави директора табору Петроса Саркісяна та старшого вихователя Наталію Янчик.

22 вересня народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм зазначив, що Янчик хочуть "зробити крайньою в загибелі трьох дітей".